söndag 5 december 2010

söndag 5 december 2010

På Wapnö slott i Halmstad har dom Sveriges bästa kock.
Eftersom jag alls inte är något lyxkrogsjuryämne utan en vanlig hederlig husman som gillar att bli mätt, så nöjer jag mej helt enkelt med att konstatera det.
På Wapnö slott har dom Sveriges bästa kock.
Andreas Åkesson heter han och han har rullat köttbullar och lagt in flädersill, bakat saffranskaka och gjort grönkål. Han har fixat revbensspjäll och skagenröra, ädelostgratinerade grönsaker och Jansson, rullsylta och pressylta, skinka och lökkorv, inkokt lax och ungsbakad lax och varmrökt lax och kallrökt lax och gravad lax, makrill och smörfisk, risalamalta och struvor och chokladbollar och rockyroads och fikonchoklad, nåt dussin fisk- och köttpatéer, samt, och lyssna noga nu: currysill och kryddsill och maskrossill och löksill och senapssill och pepparrots- och gräslökssill och rotsakssill och kräftsill och lingon- och blåbärssill och inlagd strömming och vitlök- och örtsill och tomat- och whiskysill och paprika- och västerbottenostsill och sillsallad och flädersill och lime- och koriandersill.
Ptjo!
Sveriges bästa kock.

Ruben gillade farbror Andreas mat också.
Det var bara den varmrökta laxen han spottade rakt ut på bordet.





Inga kommentarer: